Milinović je često puta naglašavao i poticao žene da se aktivno uključe u politiku kako bi mogle na najneposredniji način kreirati županijsku politiku. Da Milinović nije stavio žene na listu pro forme  govori i podatak da je među prvih 13 na listi sedam žena.

Tea Mlinarić mlada je  djevojka koja se ne samo svojom ljepotom već svojom sposobnošću i osobnošću izborila za titulu Miss Hrvatske te pronosi  ime Ličko-senjske županije  i Hrvatske diljem svijeta.

Dr. Mariella Pehovac poznata novaljska liječnica koja je  možemo slobodno reći  naslijedila status svog oca koji je jedan od najpoznatijih liječnika u Novalji, ali nije joj strano zasukati rukave kada je u pitanju privatni biznis. U Novalji ima oko 1500 ljudi koji su se opredijelili za nju kao liječnicu.

Sandra Šarić koju kao donedavnu sportašicu pozna čitava Hrvatska i Europa, osvajala je  svjetske i olimpijske tronove u sportskoj karijeri. Danas uspješna poduzetnica.

Laura Turkalj, ugledna Senjkinja, dugogodišnja prosvjetna djelatnica, profesorica hrvatskog jezika koja je kroz svoj život odgajala mnoge generacije, voditeljica je  Područne škole Krasno.

Dr.Vlatka Devčić- Stilinović nedavno se vratila sa specijalizacije medicine rada i sporta u svoj rodni grad Gospić  te joj je jedna od   karakteristika da je uspješna mlada liječnica koja se u svom stručnom radu već dokazala.

Martina Tenđera, stručna je prvostupnica ekonomije, aktivna  je u socijalnim i ostalim programima vezanim za pomoć ugroženim ljudima, sportašica, dijete hrvatskog branitelja.

Lucija Sekula diplomirana učiteljica koja je zbog svojih iskrenih stavova doživljavala mnoge razne neugodnosti. Dugogodišnja učiteljica koja je u svom životu učila i na taj način otvarala životna vrata mnogim generacijama učenika. Bila je ravnateljica Osnovne škole u Otočcu, a sada ima uspješni OPG te mnoge čudi kako nije posljednjih godina imala šansu da pokaže svoja stručna znanja u školstvu za koje ima visoke kompetencije.

Ana Marija Lokmer Binički magistrica ekonomije, uspješna je  poslovna žena rodom iz Brinja.

Marija Marjanović, magistra šumarstva koja potječe iz velike katoličke obitelji ( petero djece) koja je kao dijete u vihoru rata doselila iz BiH,  u teškim okolnostima završila je studij i postala magistrica šumarstva. Živi u Korenici, a profesionalna karijera joj je vezana za Udbinu.

Dubravka Jakšetić, magistra sestrinstva i menadžer u zdravstvu,  dugogodišnja sportska djelatnica koja ima najveće odličje Grada Gospića i Ličko-senjske županije  te je  proslavljena gospićka sportašica. Danas je uspješna ravnateljica Doma zdravlja Gospić koji je njezinim dolaskom postao financijski stabilna  zdravstvena ustanova.

Ana Manjerović, magistra je kroatologije i sociologije iz Brinja, radi u Općini Brinje na poslovima informiranje o aktivnostima i događanjima te ukupnoj medijskoj promociji Općine Brinje. Član je Pastoralnog vijeća Župe Brlog. Dolazi iz obitelji dobrovoljnih vatrogasaca i posebno je ponosna na angažman u DVD Brinje kao tajnik društva. Bila je vijećnica Županije skupštine u dva mandata.

Andreja Bonić žena koja je vlasnica kultnog okupljališta mladih Fenix i koja se već 14 godina kreće u privatnim vodama te na taj način ne samo da pokazuje svoju odlučnost i kvalitete već i zapošljava ljude.

Iva Kolić Marincel uspješna mlada poduzetnica iz Otočca koja zajedno sa svojom brojnom obitelji vodi brigu o njihovom uspješnom privatnom biznisu.

Ivana Prpić poznata rekli bi „švičaranka“, hrabra, oštra i brtika  jezika  spremna se uhvatiti u koštac sa mnogim problemima, a karakterizira je  odlučnost jer za nju, kako kažu, nema problema koji se ne može riješiti.

Hermina Rznić, diplomirana ekonomitica predstojnica je  Doma za starije i nemoćne osobe u Otočcu koja svojim znanjem i  stručnošću daje veliki doprinos funkcioniranju Doma za starije i nemoćne u Otočcu i omiljena među korisnicima.

Marina Mandić, prvostupnica sestrinstva  radi u Općoj bolnici Gospić, a posljednjih godina kao glavna sestra Internog odjela. Vrlo je poštovana među kolegicama i kolegama, a naročito vodi brigu kako bi pacijenti  gospićke bolnice imali  svu potrebnu njegu.

Jelena Pezelj Starčević,magistra međunarodnih odnosa i diplomacije predstojnica je Podružnice Doma za starije i nemoćne Udbina koja ima iskustva i u političkim vodama. Bila je vijećnica u zadnjem sazivu Županijske skupštine.

Gs Press / c.p. L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.