TJEDAN ŠLJIVA, GLJIVA I KRUMPIRA

                                                        „   ODLIČNO JE – IZ LIKE JE ″

 Turistička zajednica Grada gospića u suradnji sa ugostiteljima s područja Grada Gospića organizira  i ovu godinu Tjedan šljiva, gljiva i krumpira pod geslom Odlično je  – iz Like je. Navedeni tjedan odvijati će se od 25. 09. 2017. – 01.10.2017. po gradskim restoranima, konobama i pizzerijama, koji će navedeni tjedan nuditi menije na bazi navedenih namirnica, i uz to posluživati ličku rakiju šljivovicu, a sve po promotivnim cijenama kako bi bili dostupni i lokalnom stanovništvu i naravno turistima koji će nas posjetiti za Jesen u Lici.

Ove prave domaće delicije nekoć su bile simbol siromaštva, a danas svojom kvalitetom promoviraju Gospić- Liku u svijetu gastronomije.

Ovu manifestaciju podržali su u 2016. godini  gotovo svi restorani s područja grada, a u neformalnom razgovoru doznali smo da će se i ove godine rado uključiti svi restorani, a da će se  na meniju naći jela : juhe od gljiva, rižota od gljiva, gljivarski kotlić, knedle sa šljivama, peka sa janjetinom i krumprima, pizza sa tri vrste gljiva, buhtle sa šljivama…..

Gs Press / TZ Gospić

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.