U subotu navečer izvanrednim komercijalnim repatrijacijskim letovima Croatia Airlinesa iz Portugala, Španjolske, Italije i Švedske u Zagreb 155 putnika. U nedjelju je planiran dolazak još 37 Hrvat katamaranom iz Ancone u Zadar, a u šest autobusa iz Tirola stiže i njih 115.

Od izbijanja krize koronavirusa u Hrvatsku je uz pomoć diplomatsko-konzularnih predstavništva vraćeno 893 Hrvata. Od njih je 564 naših građana došlo iz trećih zemalja: Indije, Dubaija, Maroka, Perua i drugih zemalja. U subotu navečer izvanrednim komercijalnim repatrijacijskim letovima Croatia Airlinesa iz Portugala, Španjolske, Italije i Švedske u Zagreb stiže ukupno 155 putnika, većinom Hrvata i nekoliko državljana Slovenije, BiH i Crne Gore. U zračnoj luci će ih pregledati i odrediti tko treba u karantenu ili samoizolaciju,.

– To je ustavna obveza, moja profesionalna i ljudska dužnost kao i mojih kolega i hrvatske vlade. Na nama je osigurati repatrijaciju hrvatskih državljana – izjavio je ministar Gordan Gelić Radman.

U nedjelju je planiran dolazak još 37 Hrvata katamaranom iz Ancone u Zadar, a u šest autobusa iz Tirola stiže i njih 115.

Gs Press / 24sata

Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/tijekom-vikenda-u-zemlju-se-vraca-oko-300-nasih-gradana-685251 – 24sata.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.