Tijekom proteklog vikenda (26. – 29. siječnja 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su tri prometne nesreće i jedna dragovoljna predaja oružja.

Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se jučer u 13.15 sati, u mjestu Križac, Općina Karlobag, kada je 64-godišnjak iz Rijeke upravljajući osobnim automobilom riječke registracijske oznake, iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga, prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz drugog smjera i prednjim dijelom svog automobila udario u prednji dio osobnog automobila riječke registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 47-godišnjak iz Krka.

U prometnoj nesreći je teško ozlijeđen 48-godišnjak iz Krka, a 45-godišnja putnica iz tog automobila je lakše ozlijeđena.

Protiv 64-godišnjeg vozača biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Druge dvije prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice i Senja.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 90 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Senju, kod 61-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.09 g/kg).

Dragovoljna predaja oružja

U subotu je u Senju građanin dragovoljno predao automatsku pušku sa pet pripadajućih spremnika i 90 komada streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.                                                                        

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.