Tijekom proteklog vikenda (8. – 11. prosinca 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, sedam prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Kriminalitet

U razdoblju od 30. listopada do 8. prosinca 2017. godine u Senju, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 51-godišnjakinje iz Zagreba, iz koje je otuđio televizore, zidne slike i prijenosno računalo.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (3), Gospića (2), Otočca (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

Za vrijeme preventivno-represivne akcije „Brzina“ koja je provedena u petak od 14.00 do 24.00 sata utvrđeno je 14 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, te tijekom vikenda još 7 takvih prekršaja i 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Gospiću kod 34-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.44 g/kg).

Javni red i mir

 Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Otočca, te svađom i vikom na području Gospića.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.