Tijekom proteklog vikenda (2.-5. ožujka 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, devet prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira, jedna dragovoljna predaja streljiva i požar na građevinskom objektu.

Kriminalitet

 

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakom iz Stolca, grad Senj, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

Sumnjiči se da je jučer oko 8.30 sati u Stolcu, u obiteljskoj kući, čekićem napao 64-godišnjakinju i nanio joj teške tjelesne ozljede, okvalificirane u KBC Sušak, gdje je i zadržana na liječenju.

Protiv počinitelja će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u 11.05 sati u Klancu, grad Gospić, kada je 54-godišnjak iz Klanca, upravljajući osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Gospića u smjeru Donjih Pazarišta, uslijed ne držanja sredine obilježene prometne trake prešao automobilom na suprotnu prometnu traku i udario u osobni automobil gospićke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 27-godišnjak iz Ličkog Osika. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 54-godišnji vozač.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5) i Otočca (3).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 40 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Karlobagu, kod 25-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.41 g/kg).

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Dragovoljna predaja streljiva

U petak je građanin s područja Gospića dragovoljno predao 96 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.        

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.                                                                        

Požar na građevinskom objektu

Sinoć oko 21 sat u Svetom Roku, na zasad neutvrđen način, planuo je požar u restoranu u vlasništvu 67-godišnjaka iz Svetog Roka. Požar su gasili pripadnici JVP Gospić, JVP Gračac, vatrogasci HAC-a i DVD Lovinac.

Uzrok požara utvrdit će se očevidom koji će se izvršiti tijekom današnjeg dana.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here