Tijekom proteklog vikenda (16.-19. ožujka 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, šest prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske postaje Senj evidentirali su u petak kazneno djelo pokušaja prijevare, a kazneno djelo je počinjeno tako da je 69-godišnjakinju iz Senja telefonom nazvala nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao Ankica Franić iz Veleposlanstva u Londonu, te je rekla žrtvi da joj je netko od članova obitelji koji žive u inozemstvu bolestan, i da mu za zdravstvenu njegu treba uplatiti određeni novčani iznos, što 69-godišnjakinja nije učinila jer su djelatnice gdje je htjela uplatiti novac, posumnjale da se radi o prijevari.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ukoliko posumnjate u vjerodostojnost navoda pozivatelja i da bi mogli biti žrtve prijevare, o tome odmah obavijestite policiju na broj 192.

Policijska uprava ličko-senjska poziva građane na oprez, s obzirom na sve češću pojavu novih oblika prijevare. Građani starije životne dobi najčešće su žrtve kaznenih djela prijevare. Razlozi su vrlo često odmakla životna dob, samostalno stanovanje te neupućenost i nepažnja.

Prevaranti, osim telefonskih razgovora sve češće dolaze i na kućne pragove nudeći razne usluge i pogodnosti. Starije osobe u najboljoj vjeri pristaju na suradnju i razgovor, puštaju nepoznate osobe u kuću i postaju žrtve prijevara.
U Ličko-senjskoj županiji zabilježeni su razni oblici prijevare gdje se prevaranti lažno predstavljaju kao djelatnici centara socijalne skrbi, službenici banaka, za usluge masaže i pomoć u kući.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 71 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Ličkom Lešću, kod 32-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.89 g/kg).

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Otočca i Senja, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Zatvorene dionice cesta

Zbog izlijevanja vode na kolnik zatvorene su:

  • ŽC5130 Zalužnica-Škare-Doljani;
  • ŽC5153 Kosinjski Most-Gornji Kosinj-Kosinjski Bakovac;
  • ŽC5156 Gornja Ploča-Lovinac;
  • ŽC5163 Podoštra-Lički Novi;
  • ŽC5904 Korenica-Mihaljevac;
  • ŽC 5152 Kosinjski most-Lipovo polje;
  • ŽC5146 Donji Kosinj-Rudinka;
  • LC59052 u mjestu Mlakva; LC59098 Tolić-Podlapača; LC59110 Gornja Ploča-Kruškovac; LC59112 u mjestu Komić, LC59049 Podastrana-Pazarišta, LC59113 Lovinac-Rasoja-DC50, NC Gornji Kosinj-Šušanj, LC 59018 Kompolje – H.Polje.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.