Tijekom proteklog vikenda evidentirano 1 kazneno djelo, 6 prometnih nesreća, 2 narušavanja javnog reda i mira i 1 dragovoljna predaja oružja

0

Tijekom proteklog vikenda (9. – 12. studenog 2018. godine) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, šest prometnih nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira i jedna dragovoljna predaja oružja.

 Kriminalitet

Noću 9./10. studenog 2018. godine u Doljanima, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 55-godišnjakinje Doljana, iz koje je otuđio razne kućanske aparate, kosilicu i automobilske gume sa pripadajućim felgama.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Senja. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (3), Gospića (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 57 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 18 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Vranovači (2.75 g/kg) kod 47-godišnjeg hrvatskog državljanina, za kojeg je također utvrđeno da upravlja vozilom iako mu je ranije izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 250 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 23-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom i držanjem životinja bez nadzora na području Gospića.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.

Dragovoljna predaja oružja

U petak je građanin u Gospiću dragovoljno predao poluautomatsku pušku, dvije ručne bombe i 704 komada raznog streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.  

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here