Tijekom proteklog vikenda evidentirano 1 kazneno djelo, 3 prometne nesreće, 2 narušavanja javnog reda i mira, te dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

0

Tijekom proteklog vikenda (4. – 7. siječnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, tri prometne nesreće, dva narušavanja javnog reda i mira, te dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

U razdoblju od 29. prosinca 2018. do 3. siječnja 2019. godine u Perušiću, nepoznati počinitelj provalio je u kuću, garažu i ljetnu kuhinju u vlasništvu 64-godišnjaka iz Velike Gorice i otuđio kućanske aparate, lovačku pušku, te razni alat.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Korenice.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je ukupno 21 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Buniću, Općina Udbina, kod 64-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.14 g/kg).

 Javni red i mir

 Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Gospića, te držanjem životinja bez nadzora na području Donjeg Lapca.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

U subotu, 5 siječnja u Korenici, na Trgu Svetog Jurja u vremenu od 9-13 sati je u sklopu operativne akcije „Mir i dobro“ provedena i akcija „Manje oružja, manje tragedija“ kojom prilikom su policijski službenici dijelili građanima informacije o dragovoljnoj predaji oružja, te kako spriječiti zlouporabu oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava.

Istog dana građanin je predao 592 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Kako bi neželjene posljedice eliminirali ili barem smanjili na minimalan broj, pozivamo građane koji legalno posjeduju vatreno oružje da ga čuvaju, nose i uporabljuju na zakonit način, vodeći računa o sigurnosti sebe i drugih osoba, a posebno djece, dok građane koji neovlašteno posjeduju oružje i minsko-eksplozivna sredstva pozivamo da ih dragovoljno predaju bez bojazni za moguće sankcije.

Gs Press / PU ličko-senjske

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.