Tijekom proteklog vikenda (6. – 9. listopada 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, šest prometnih nesreća i dva carinska prekršaja.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom s područja Perušića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.

Sumnjiči se da je 3. listopada otuđio i prodao 47-godišnjaku iz Široke Kule 248 visokotlačnih bala sijena koje su u vlasništvu 48-godišnjaka iz Zagreba.

Protiv počinitelja će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U petak u Nacionalnom parku Plitvička jezera, nepoznati počinitelj je iz okopojasne torbice koju je nosio 26-godišnji državljanin Koreje otuđio kameru i novac.

Noću 7./8. listopada u Udbini, nepoznati počinitelj provalio je u benzinsku postaju u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu, iz koje je otuđio za sada neutvrđenu količinu cigareta.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (4), Korenice (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 63 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Vranovači, Općina Plitvička Jezera, kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.46 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 256 km/h izmjerena je u nedjelju na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Perušića i odmorišta Jadova, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 64-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Carinski prekršaji

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carine, na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili kontrolu:

  • osobnog automobila slovenske nacionalne oznake, te su kod 34-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine pronašli 130 kutija raznih cigareta,
  • osobnog automobila austrijske nacionalne oznake, te su kod 71-godišnjeg hrvatskog državljanina pronašli 30 litara rakije,

koje predmete isti nisu prijavili prije početka pregleda.

Pronađeni predmeti su od njih privremeno oduzeti, a djelatnici Carine su im naplatili novčane kazne.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.