Tijekom proteklog vikenda (5. – 8. siječnja 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, četiri prometne nesreće, carinski prekršaj i dvije dragovoljne predaje oružja.

 Kriminalitet

 Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanja nad:

  • 48-godišnjakom iz Rijeke, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede i prijetnje.

Sumnjiči se da je 29. prosinca 2017. godine u obiteljskoj kući u mjestu  Mogorić, Grad Gospić, nakon što je fizički napao 79-godišnjaka iz Mogorića, teško ga ozlijedivši istome prijetio smrću.

On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

  •  60-godišnjakom iz Zadra, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova, te nad 62-godišnjakom iz Zadra zbog osnovane sumnje da je pomagao počinjenju kaznenog djela protuzakonitog lova i ribolova.

60-godišnjak se sumnjiči da je 6. siječnja 2018. godine u mjestu Baste, Općina Udbina, u večernjim satima lovio uz pomoć nedozvoljenog sredstva – reflektora, s ciljem nezakonitog odstrela divljači, u čemu mu je pomagao 62-godišnjak.

Protiv njih će biti dostavljena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

  • 27-godišnjakom s područja Udbine, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja izrade i nabavljanja oružja ili eksplozivnih tvari i krađe.

Sumnjiči se da je izradio improviziranu metalnu napravu za ispaljivanje streljiva iz koje je dana 6. siječnja 2018. godine pucao.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi kojom prilikom je pronađena puška i više komada raznog streljiva, za koje nije imao dozvolu, te improvizirana metalna naprava za ispaljivanje streljiva. Također je utvrđeno je da je predmetni ilegalnim priključkom opskrbljivao svoje kućanstvo električnom energijom.

Protiv njega će biti dostavljena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog prekršaja iz Zakona o oružju protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Promet

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Otočca.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca i Senja.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 26 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Carinski prekršaji

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carine, na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili kontrolu osobnog automobila njemačke nacionalne oznake, te su kod 56-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine pronašli 12 kilograma suhomesnatih proizvoda, koje nije prijavila prije početka pregleda.

Pronađeni predmeti su od nje privremeno oduzeti, a djelatnici carine su naplatili novčanu kaznu.

Dragovoljna predaja oružja

U petak, 5 siječnja građani su u Senju i Otočcu dragovoljno predali automatsku pušku i 141 komad raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Gs Press / PU ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.