Tijekom proteklog vikenda (20. – 23. listopada 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 17 prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira.

Kriminalitet

U razdoblju od 13. do 21. listopada u Novalji, nepoznati počinitelj je sa kontrolnih ploča broda u vlasništvu 73-godišnjakinje iz Karlovca otuđio elektronske uređaje.

U razdoblju od 15. do 21. listopada u Štikadi, Općina Lovinac, nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u kamp prikolicu u vlasništvu 66-godišnjaka iz Zadra.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Otočca (5), Korenice (4) i Senja (3).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 113 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću, kod 28-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.83 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 257 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Splita, kod odmorišta Jadova, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 50-godišnji njemački državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Otočca i Novalje, te držanjem životinja bez nadzora na području Korenice.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.