Tijekom proteklog vikenda (7.–10. veljače 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, tri prometne nesreće i tri dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom s područja općine Udbina zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnjiči se da je 6. veljače 2020. godine prijetio telefonom ubojstvom 38-godišnjaku iz Udbine, te je u podrumskoj prostoriji koju koristi 38-godišnjak ostavio ručnu bombu s postavljenim osiguračem u kućištu bombe.

On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Proteklog vikenda evidentirane su i dvije krađe i to na području Otočca:

u vremenu od 15. siječnja do 2. veljače 2020. godine u šumskom predjelu mjesta Tukljace nepoznati počinitelj posjekao je i otuđio 20 stabala hrasta, bukve, graba i cera;

u petak, 7. veljače u Otočcu, nepoznati počinitelj je ušao u dvorište obiteljske kuće i iz nezaključanog automobila otuđio novčanik s novcem i osobnim dokumentima 26-godišnjaka iz Otočca.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca i Korenice.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 30 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Štikadi kod 61-godišnjeg hrvatskog državljana (1.69 g/kg).

Dragovoljna predaja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava

Tijekom vikenda je građanin iz Korenice dragovoljno predao pušku nepoznate marke, dok je dvoje građana iz Gospića predalo pušku s užljebljenim cijevima, 1.9 kilograma privrednog eksploziva i kemijsku ručnu bombu.

Navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Pridružite nam se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.