Tijekom proteklog vikenda (23.-26. kolovoza 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, 15 prometnih nesreća i tri požara na građevinskim objektima.

Kriminalitet

Kaznena djela evidentirana su u petak, te su ih počinili nepoznati počinitelji i to:

na plaži Zrće, je počinjeno razbojništvo prema dvoje državljana Australije, tako što je nepoznati počinitelj uz prijetnju nožem od njih otuđio novac.

u Bunici, Grad Senj, kada je nepoznati počinitelj provalio u osobni automobil talijanske nacionalne oznake iz kojeg je otuđio torbu u kojoj se nalazio novčanik s osobnim dokumentima i novcem u vlasništvu 54-godišnje talijanske državljanke, u Nacionalnom parku Plitvička jezera, kada je 59-godišnjoj njemačkoj državljanki iz torbe otuđen novčanik s novcem i osobnim dokumentima.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Savjetujemo građanima da:

 ne ostavljaju novac i druge vrijedne stvari na vidljivim mjestima u vozilu,

u slučaju udaljavanja od vozila provjere da li su prozori na njihovom vozilu zatvoreni i vozilo zaključano,

vozilo uvijek parkiraju na dobro osvijetljenom mjestu,

–     novac i druge vrijedne stvari uvijek budu uz njih,

u slučaju počinjenja takvog kaznenog djela, da ŽURNO izvijeste policiju pozivom na broj 192.

Promet

Jedna prometna nesreća je s teškom ozlijeđenom osobom a dogodila se u petak, 23. kolovoza u 20.50 sati u mjestu Sinac, kada je 38-godišnjak iz Ličkog Lešća upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, iz smjera Sinca u smjeru Ličkog Lešća, te je zbog alkoholiziranosti (1.98 g/kg) izgubio nadzor nad automobilom, udario u odbojnik s desne strane, nakon čega se automobil prevrtao i zaustavio na kolniku. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Pet prometnih nesreća je s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca, Korenice, Senja, Karlobaga i Novalje. U njima je šest osoba lakše ozlijeđeno.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (4), Gospića (3) i Novalje (2).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 60 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak  kod mjesta Kvarte kod 50-godišnjeg hrvatskog državljana (2.27 g/kg) koji je upravljao traktorom. On je isključen iz prometa, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Požari na građevinskim objektima

U subotu je uslijed udara groma došlo do 3 požara na građevinskim objektima i to:

u 13.50 sati na zapadnom dijelu krovišta kuće za iznajmljivanje u sklopu turističkog naselja u Plitvica Selu, u vlasništvu 45-godišnjakinje iz Zagreba. Nitko od gostiju nije ozlijeđen, dok su prilikom gašenja požara lakše ozlijeđena dva vatrogasca, te je nastupila veća materijalna šteta

u 15.30 sati na gospodarskom objektu u Vrpilama, u vlasništvu 60-godišnjaka, kojom prilikom je objekt u potpunosti izgorio zajedno s uskladištenom hranom (sijeno i žito) za stoku

u 16.45 sati u Otočcu grom je udario u dimnjak kuće u vlasništvu 76-godišnjakinje, kojom prilikom se zapalio dio krovne konstrukcije.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.