Tijekom proteklog vikenda (od 5. do 8. srpnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, 17 prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira, dva prekršaja na moru i jedan pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Promet

 Tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se:

u subotu u 18.45 sati na dionici državne ceste broj 8 u mjestu Karaula, kada je 35-godišnjak iz Zagreba upravljao motociklom švicarske nacionalne oznake, iz smjera Senja u smjeru Karlobaga, te uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i sletio u provaliju s desne strane kolnika, i  teško se ozlijedio;

jučer u 9.10 sati na dionici državne ceste broj 8, predio Kiac, Općina Karlobag, kada je 33-godišnjak iz Šibenika upravljao motociklom šibenske registracijske oznake, iz smjera Karlobaga u smjeru Zadra, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik te udario u zaštitnu metalnu ogradu. Vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Skrećemo pozornost motociklistima da:

voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima tijekom cijele godine,

koriste propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, ali i drugu motociklističku opremu (jakna, hlače, štitnici, čizme, rukavice),

se kreću dopuštenim brzinama, te brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti,

tijekom vožnje u skupini – se kreću jedan iza drugog, ne precjenjuju vlastite mogućnosti, odnosno ne podcjenjuju opasnosti u prometu.

Pet prometnih nesreća je s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca (jedna prometna nesreća u kojoj su tri osobe ozlijeđene), Senja ( dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene) i Novalje (dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene).

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Otočca (4) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 89 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću kod 33-godišnjeg hrvatskog državljana (1.67 g/kg).

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.