Tijekom proteklog blagdana i vikenda (31. listopada – 4. studenog 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 12 prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Kriminalitet

U vremenu od 27. do 30. listopada 2019. godine u mjestu Rapain Klanac, Općina Brinje, nepoznati počinitelj provalio je u nenastanjenu obiteljsku kuću u vlasništvu 72-godišnjaka iz Senja, iz koje je otuđio razni alat i produžni kabel.

Noću 31. listopada/1. studenog 2019. godine u Plitvica Selu, nepoznati počinitelj provalio je u dvorišni objekt  u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Splitu, iz kojeg je otuđio razni alat.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se na području Korenice. U njoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (3), Senja (3) i Korenice (2).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 56 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Senju kod 21-godišnjakinje iz Senja (1.37 g/kg).

Policijski službenici su 1. studenog 2019. godine u 3.45 sati na 185. kilometru autoceste A-1, područje Policijske postaje Gospić, u smjeru juga, zaustavili osobni automobil čakovečke registracijske oznake kojim je iz suprotnog, tj. nedozvoljenog smjera upravljao 54-godišnjak iz Čakovca.

S obzirom da je pokazivao znakove alkoholiziranosti, ponuđeno mu je alkotestiranje, što je on odbio. Kako je namjeravao nastaviti s daljnjim činjenjem prekršaja, određeno mu je smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

On je zbog počinjenih prekršaja uhićen i uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud, gdje je Rješenjem proglašen krivim te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 19.700,00 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Korenice, te držanjem životinja bez nadzora na području Otočca.

Protiv počinitelja će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu, dok je zbog držanja životinja bez nadzora naplaćena novčana kazna.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.