Tijekom proteklih blagdana (22. – 27. prosinca 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, osam prometnih nesreća i sedam narušavanja javnog reda i mira.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanja nad dvije osobe zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela prijetnje.

19-godišnjak iz Senja se sumnjiči da je 24. prosinca u ugostiteljskom objektu u Senju prijetio smrću 18-godišnjaku iz Senja, dok se 21-godišnjak iz Udbine sumnjiči da je prijetio ubojstvom 25-godišnjaku iz Udbine.

Protiv njih će biti podnesene kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se na području Senja. U njoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (4), Korenice (2) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 15 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću kod 34-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.99 g/kg).

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Novalje (1), tučnjavom na području Gospića (2) i Senja (1), te svađom i vikom na području Otočca (2) i Novalje (1).

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.