Uporna upozorenja MUP-a RH i njihovih kolega iz susjedne BiH o  mnoštvu zaostalih mina iz Domovinskog rata ilegalni migranti ne uzimaju za ozbiljno. Tako ih je unatrag tri godine 25 poginulo u minskim poljima diljem RH. Zadnji slučaj upada u minsko polje dogodio se kasno sinoć u vojnom poligonu Slunj.

Pretpostavlja se da je skupina ilegalnih migranata prešla rijeku Une između Like i Korduna pa zalutala, odnosno provalila ogradu vojnog poligona „Eugen Kvaternik“ Slunj. Jedan migrant iz Maroka (27) aktivirao je minu i pri eksploziji je teško  ozlijeđen. Iz Ministarstva obrane se još nisu oglasili o slučaju, ali u Općoj bolnici Karlovac su potvrdili da su zbrinuli tog pacijenta. Zaprimili su marokanskog državljanina rođenog 1993. godine, s prijelomom natkoljenice i težom ozljedom koljena. Operativno su ga zbrinuli, te se on sada nalazi u Službi za kirurgiju na postoperativnom oporavku. U bolnicu je stigao u pratnji vojne policije, a zasigurno će ga nakon što se oporavi preuzeti civilna policija. Nesretni mladić će od ovih ozljeda zasigurno imati trajne posljedice.

Kako to obično biva, iz MUP-a nema službenog priopćenja o detaljima ove nesreće. Je li ozlijeđeni mladić bio sam ili s društvom koje se razbježalo nakon detonacije mine? U vrijeme političkih previranja u BiH, iz anala hrvatske policije nema niti riječi o nastavku ilegalnih prijelaza naše državne granice. Neslužbeni izvori tvrde da su ilegalni prijelazi migranata svakodnevna praksa. Pozadinu djelovanja tzv. humanitarnih organizacija oslikao je zadnji prosvjed migranata organiziran ispred kampa Miral u Velikoj Kladuši. Oko 150 ljudi tražili su „svoja prava ulaska u države EU“. Tko im je dao ta prava okupljeni migranti nisu znali reći policiji i okupljenim novinarima.

Gs Press / L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.