U protekla 24 sata (3./4. kolovoza 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, sedam prometnih nesreća te dva narušavanja javnog reda i mira.

Kriminalitet

U razdoblju od 30. kolovoza 2019. do 3. kolovoza 2020. godine, u mjestu Stolac, Grad Senj, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu i dvorišnu zgradu vlasništvo 77- godišnjakinje iz Senja iz kojih je otuđio razni alat.

U razdoblju od 31. srpnja do 1. kolovoza 2020. godine na području sela Krbava, Općina Udbina, krave i konji nepoznatog vlasnika uništili su zasađene usjeve djeteline u vlasništvu 45-godišnjaka iz Gospića.

Jučer, 3. kolovoza 2020. godine u mjestu Lovinac, dvije nepoznate muške osobe s higijenskim maskama preko lica, lažno se predstavivši kao djelatnici veterinarske stanice koji imaju saznanja da je novac od prodanih janjaca krivotvoren, su od 68- godišnjakinje iz Lovinca uzeli taj novac uz obrazloženje da ga idu pregledati u osobno vozilo te se udaljili u nepoznatom smjeru.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Savjeti građanima

Mnoga kaznena djela protiv imovine počinjena su tako da se počinitelj lažno predstavio kao inkasator, poštar, trgovac i slično. U pravilu oštećeni takve osobe puštaju u stan ili obiteljsku kuću, ne provjeravaju o kome se radi, često takve osobe ostavljaju bez nadzora, te im na taj način omogućuju da počine kaznena djela.

S tim u vezi savjetujemo:

  • ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove bez utvrđivanja o kome se  radi,
  • pitajte osobu tko je, od kud dolazi i što hoće od vas,
  • ukoliko se osoba predstavi kao službena osoba, tražite od nje službenu iskaznicu,
  • ne dajte se impresionirati odlučnim nastupom nepoznatog, njegovom titulom i slično,
  • ne nasjedajte na trikove, nesvjestice, malaksalosti, nuđenja na prodaju predmeta (knjiga, posteljina i slično), prosjačenja i sličnih rizika,
  • zapišite registarsku oznaku vozila sa kojim su osobe došle, te boju, marku i druge karakteristične detalje vozila,
  • u slučaju počinjenja takvog kaznenog djela, ŽURNO izvijestite policiju pozivom na broj 92.

Promet

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama.

U jednoj je jedna osoba teško ozlijeđena, a dogodila se jučer u 14,30 sati na dionici državne ceste broj 8, u mjestu Barić Draga, općina Karlobag, kada je 63-godišnji državljanin Slovenije upravljajući motociklom slovenske nacionalne oznake iz smjera Karlobaga u smjeru Zadra, uslijed ne držanja dovoljnog razmaka iza motocikla slovenskih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Slovenije udario u zadnji dio navedenog motocikla pri čemu je s motociklom pao na kolnik. U toj prometnoj nesreći 63-godišnjak je teško ozlijeđen.

Druga prometna nesreća dogodila se na području Otočca u tunelu Plasina u kojoj je sudjelovalo šest vozila. U njoj su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca, Korenice, Senja i Novalje.

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Gospića i Senja, te će protiv počinitelja biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

Gs Press / PU ličko-senjske

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.