Problemi izazvani snježnim nevremenom na području Like polako se normaliziraju. Ralice su noćas i jutros nastavile čišćenje prometnica na području grada Gospića, ali je taj posao mjestimično vrlo otežan zbog kidanja grana koje su na mnogim mjestima pale na kolnike.
Najsloženija je situacija u nekoliko zaseoka na širem području Donjih Pazarišta, kao i kod Barleta, Metka, Ploče, Vrepca i Mogorića. Gospićani su jutros na posao i u škole kretali uz temperature zraka od -7 stupnjeva C. Mnogima je plan o vožnji auta pokvario led, ali i gromade zaleđena snijega što su ih noćas i sinoć prema ulazima u dvorišta nagurale ralice.

Ekipe HEP-a Elektrolike Gospić od ranoga jutra su na terenu. Jučer je u jednom trenutku bez struje bilo oko 20 tisuća korisnika, a sinoć oko 3 000. Ernest Petry, direktor Elektrolike Gospić izvijestio je medije kako se kvarovi na elektro vodovima i dalje saniraju, te se nada da bi do konca dana veći dio mjesta trebao dobiti e. struju. Petry napominje kako je do prekida el. vodova došlo na mnogo mjesta gdje je mokar snijeg polomio grane i drveće koji su pali i prekinuli kablove. Sanaciju kvarova na širem području Gospića, Otočca i Donjeg Lapca i dalje otežava mjestimice visok snijeg koji otežava pristup vozilima i ekipama do mjesta gdje su nastali prekidi i kvarovi na elektro postrojenjima.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.