Jučer je na potezu od Podlapače prema Gornjoj Ploči slučajno iz šume izišlo gotovo 150 migranata. Ugledali su kombi Šumarije i krivo zaključili kako je u pitanju jedan od krijumčara koji dio njih treba voziti do slovenske granice.

Nakon tzv čiste sječe šume uz samu granicu podno planine Plješevice ilegalni migranti u zadnje vrijeme preferiraju neke nove rute za bijeg prema državama EU. Vremenske prognoze već za sutra najavljuju naglo zahlađenje, u višim predjelima i snijeg. Ilegalci sve učestalije pokušavaju prijeći državnu granicu, o čemu Policijska uprava ličko-senjska uporno šuti. Vjerojatno kako se ne bi širila panika među građanima i dodatno povećao osjećaj njihove nesigurnosti.

U okolici Gospića se događa od jučer dva ekscesa u kojima su sudjelovale grupice migranata. Najprije je jedna manja skupina viđena kod Široke Kule. S druge stane Like kod Lovinca već dulje vremena je poznato kako na predjelu Gornje Ploče postoji uhodana ruta kojom se kreću ilegalni migranti. Zanimljivo je da je to ruta koju policija prešućuje pa o tome mediji nemaju nikakvih službenih saznanja.

Jučer je na potezu od Podlapače prema Gornjoj Ploči slučajno iz šume izišlo gotovo 150 migranata. Ugledali su kombi Šumarije i krivo zaključili kako je u pitanju jedan od krijumčara koji dio njih treba voziti do slovenske granice. Kad su vidjeli da to nije kombi kojeg čekaju, nastala je bježanija po šumi. Tako su svi pobjegli, a nakon dojave policiji i njihova izlaska na teren ondje nije zatečen niti jedan ilegalac.

Migranti su „onako usput“ napravili veliku štetu na gateru za jelene LD „Dijana“ iz Gospića koje kod sela Vrebac ondje drži 30-ak primjeraka jelena. Gater i jeleni su uredno prijavljeni i uzgajaju se uz dozvole resornog Ministarstva. Ograda je jučer provaljena, netko je prišao tim pitomim životinjama i jedna je životinja usmrćena. Po tragovima uz ogradu se vidi kako je riječ o većem broju ljudi. Čini se kako su lovci uplašili migrante jer su oni pobjegli bez mrtve životinje. O svemu ovome policija je obaviještena još jučer, a tek danas medijima je poslana štura informacija kako je provaljeno u gater i pričinjena materijalna šteta. O usmrćenom jelenu i migrantima niti riječi!

Mještani sela Vrebac, Mogorić i Gornja Ploča tvrde kako tim područjem kombiji prolaze po cijele noći. Neka vozila već poznaju po registracijskim oznakama. Osim kombija s registracijskim oznakama Zagreba i Rijeke, sve više je krijumčara s područja Like. Očito je planina Plješivica postala odlična za ilegalne migrante u smislu zaobilaženja, dok krijumčari svakodnevno rade svoj posao.

Gs Press / Novi List / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.