Grad Gospić, Ličko-senjska županija i Društvo „Naša djeca“ grada Gospića pripremili su danas  program kojim je obilježen Dan Europe.
U zajedničkoj organizaciji s Razvojnom agencijom LIRA, LAG-om Lika, gradovima i općinama, turističkim zajednicama, obrazovnim ustanovama te udrugama civilnog društva organizirane su raznovrsne zabavne i kulturne aktivnosti, ali i aktivnosti koje imaju za cilj informiranje i obrazovanje građana o europskim temama.
Povodom toga danas je na središnjem trgu u Gospiću u suradnji s Gradom Gospićem i Društvom „Naša djeca“ grada Gospića pripremljen kulturno – zabavni program.
U programu je sudjelovalo dvjestotinjak djece predškolske dobi iz Dječjeg vrtića „Pahuljica“ Gospić i učenici prvih razreda OŠ „dr. Jure Turića“ Gospić s kojima su volonteri Društva održali razne dječje aktivnosti (igraonice, natjecanja u tradicionalnim hrvatskim igrama za djecu, likovne radionice, bojanje i crtanje na platnu, parlaonice, kvizove i sl.) uz glazbeni program. U nastavku programa sudjelovala su i djeca iz OŠ „Anž Frankopan“ Kosinj, članovi učeničke zadruge „Most“ koji su izložili svoje radove i na licu mjesta prikazali njihovu izradu.
U isto vrijeme u Kulturnom informativnom centru Gospić održana je informativna radionica i prezentacija Programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ na kojoj su predstavnici Ministarstva turizma sudionicima predstavili program za dodjelu bespovratnih sredstava u turisitičkom sektoru.

GsPress/N.M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.