Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Gospića danas je proslavljen Dan Grada Gospića i blagdana Sv. Marije Magdalene- zaštitnice grada.

Brojni uzvanici okupili su se u kinu Korzo, a svečanu sjednicu Gradskog vijeća otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević.

– U aktualnom sedmom sazivu Gradskog vijeća održane su ukupno 23 sjednice. Ovo je prvo vijeće u kojem imamo kohabitaciju vlasti. Ista takva situacija je i u Ličko-senjskoj županiji i u većini gradova i općina. Što se tiče sjednica Gradskog vijeća, u polovini mandata doneseno je ukupno 135 odluka, 57 zaključaka, 29 programa, 8 pravilnika i desetak akata vezanih uz proračun. Danas ću nabrojiti samo one najvažnije. Prvi je Pravilnik o stipendiranju učenika i studenata na području Gospića, Odluka o donošenju programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, program potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića za razdoblje od 2019.-2022. godine, Odluka o donošenju prvih izmjena urbanističkoga plana naselja Gospić, Odluka o socijalnoj skrbi, Plan gospodarenja otpadom…”, kazao je Radošević istaknuvši kako je dobro da je grad politički stabilan te da bi bilo dobro i drugu polovinu mandata isto tako dobro odraditi.

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević kazao je kako su dvije godine mandata prilično puno napravili.

-Još nismo napravili sve ono što sam planirao i što sam htio. Promjenama nisam zadovoljan ni kao gospodarstvenik iako ulažemo dosta sredstava u izgradnju infrastrukture kako bi se poboljšao životni standard. Kada sam preuzeo vodstvo Grada odmah sam počeo s promjenama, a to dakako da su mladi. Udvostručili smo naknade za svako novorođeno dijete, proširiti ćemo kapacitete postojećeg dječjeg vrtića i to ćemo do kraja godine ostvariti. Ove godine imamo 58 djece jasličke dobi više nego 2018. godine, kazao je Starčević.

Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović čestitao je svim građanima Dan Grada Gospića. Naglasio je kako je politička stabilnost, kako grada, tako i županije najbitnija za potencijalne investitore.

-Drago mi je da je u GV Grada Gospića zaživjela ta kohabitacija. Većina u vijeću nije rušila proračun, već je gledala interes i donesla proračun, ma kakav on bio. To u slučaju Županijske skupštine nije bio slučaj. Ipak, na kraju, zahvala svima koji su digli ruku za Ličko-senjsku županiju. Žao mi je što gradonačelnik nije spomenuo Razvojni centar Ličko-senjske vrijedan 23 milijuna kuna, kojeg nije bilo da nije prihvaćen proračun…Međutim, ukoliko gradonačelnik i ja budemo usamljeni u promoviranju Grada Gospića i Ličko-senjskoj županiji, onda će nam rezultati izostati, kazao je Milinović.

Među govornicima koji su se obratili na svečanoj sjednici Gradskog vijeća bili su i izaslanik predsjednice RH Zvonimir Čurković, izaslanik predsjednika Sabora RH i predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić i izaslanica predsjednika Vlade RH Katica Pripić.

Svečana sjednica je završena dodjelom priznanja i nagrada.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.