Komemoraciju nad Šaranovom  jamom na Jadovnom dovela je  danas na to područje nešto manje od 200 članova udruge „Jadovno ’41.“ iz Banja Luke. Zbog niza ekscesa, četničke ikonografije, provokacija i neprimjerenih klevetničkih izjava predsjednika udruge Dušana Bastašića, od ove komemoracije su se prije nekoliko godina distancirali članovi Srpskog narodnog vijeća i antifašističkih udruga RH.

Malobrojni, bez značajnije organiziranog protokola, sudionici današnje komemoracije sudjelovali su na pravoslavnom parastosu kod Šaranove jame. Budući da nije bilo ozvučenja, članovi udruge „Jadovno ’41.“ dali su kraće izjave za novinare. Umjesto dosadašnjih provokacija u vidu majica s likom ratnog zločinca Draže Mihajlovića, sudionici komemoracije su se upristojili obukavši bijele majice s logom udruge. U odnosu na prijašnje godine, komemoracije u  organizaciji banjalučke udruge imaju osjetno manji broj sudionika.

Na ulazu  u Jadovno autobuse iz Banje Luke dočekali su članovi braniteljskih udruga Rijeke i Bilaja zahtijevajući od hrvatskih vlasti da zabrani komemoracije čija je osnovna namjena stigmatiziranje Hrvata i latentni pokušaj izjednačavanje krivnje za  strahote Domovinskog rata i rata u BiH. Današnja Komemoracija i mirni prosvjed prošli su bez ekscesa. Jedino bi se valjalo zapitati tko će snositi troškove angažmana Policijske postaje Gospić  koja je profesionalno i dostojanstveno odradila svoji posao. Možda bi za početak (ili kraj) ove priče račun trebalo  poslati na Banja Luku!??

GS Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.