Turistička zajednica Općine Perušić ulaže sve veće napore u porast broje posjetitelja u Perušiću, a mali, ali vidljivi pomaci, osjetni su već s početkom 2018. godine. U prva dva mjeseca ove godine Perušić je posjetilo 162 osoba koji su zabilježili 595 noćenja dok u 2017. bilježimo 79 posjeta i 499 noćenja. Udio domaćih posjetitelja prednjači u 2018. godini dok su godinu ranije strani i domaći turisti gotovo izjednačeni.

-Stoga se možemo pohvaliti s porastom broja posjetitelja za 105,06 % te porastom broja noćenja za 19,24 % u 2018. naspram 2017. godine, priopćeno je iz TZ Općine Perušić.

 

Tijekom cijele 2017. godine Perušić je posjetilo 1720 turista s 6811 noćenja, a s obzirom na porast u prva dva mjeseca ove godine u Turističkoj zajednici vjeruju u povećanje broja posjeta i na razini cijele godine.

TZO Perušić mnogo radi na promociji mjesta, a uskoro će svjetlo dana ugledati nova slikovita brošura s poviješću, kulturom, tradicijom i nezaobilaznom prirodnom ljepotom ovoga mjesta nošena novim sloganom „Osjeti netaknutu prirodu“.

-Osim toga, suradnja s njemačkim kataloškim vodičem pokazala se u prvim tjednima ove godine izuzetno uspješnom – već pet turističkih agencija zatražilo je suradnju s našom turističkom zajednicom, a uskoro se predstavljamo i na ruskom tržištu na najvećem turističkom sajmu MIIT (Moscow International Travel&Tourism Exhibition) koji se od 13. do 15. ožujka održava u Moskvi, priopćeno je.

GsPress/TZ Perušić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here