Povodom predstojećih blagdana župan ličko-senjski Milan Kolić i gradonačelnik Grada Gospića priredili su u gospićkom KIC-u zajednički prijem za gospodarstvenike, članove Županijske skupštine i Gradskog vijeća, predstavnike javnih poduzeća i ustanova, ravnatelje i direktore s područja županije i Gospića. Okupljenim se najprije obratio  domaćin, gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić.

-Ovo je uvijek vrijeme da bismo se okupili, razmijenili iskustva i ideje, sumirali rezultate. Ovo je i prigoda zahvaliti se svima vama što ste i ove godine  marljivo radili i svatko na svoj način bili na usluzi i pomoći našim građanima. Stoga vam se iskreno zahvaljujem i vama i vašim obiteljima želim čestit Božić i sretnu Novu godinu, rekao je gradonačelnik Petar Krmpotić. Obraćajući se skupu župan Milan Kolić također se zahvalio nazočnima, ali istaknuo i brojne teškoće zbog, kako je rekao, nesposobne Vlade RH.

-Svjedoci smo kako se u ovu Županiju ulagalo gotovo bez prestanka od njezina osnutka 1993. Pripremali su se i realizirali brojni kvalitetni projekti. No, za mandata zadnje Vlade ta je praksa prekinuta i ovaj prostor Hrvatske je gotovo minoriziran. Nedavno smo iz EU socijalnog fonda dobili sredstva za angažiranje suradnika u nastavi, a preko 50 milijuna kuna „povučeno“ je za razminiranje, kako bismo ovaj prostor učinili sigurnijim i omogućiti razvoj  poljoprivrede.  Investitora je sve više, a upravo su  nezagađenost Ličko-senjske županije i naša zajednička spremnost za suradnju svakako vrijedno  jamstvo da ćemo i dalje zajednički raditi na stvaranju pretpostavki za intenzivniji gospodarski razvoj, zaključio jer župan Kolić čestitajući blagdane nazočnima.

-Blagdansko ozračje provedimo onako kako dolikuje ovom vremenu, kazao je biskup gospićko-senjski dr. Mile Bogović. Sada je vrijeme kada se sklapaju političke koalicije, novi savezi, a mi ovih dana i svakoga dana u godini budimo u  savezu s Bogom, da s njim stalno budemo u „koaliciji“, da budemo pošteni, ponizni i dostojni Boga, rekao je biskup mons. dr. Mile Bogović koji je potom predvodio riječi molitve. Saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine dr. Darko Mililnović pozvao je nazočne da svatko ponaosob i svi zajedno osvrnu na proteklu godinu i svoje rezultate.

-Svi ovdje okupljeni su jedna snaga, ne samo ovoga grada i županije, nego i snaga Hrvatske. Zato je ovo vrijeme prigoda da bismo sagledali što smo to učinili na našim radnim mjestima i za svoje obitelji. Vjerojatno smo mogli biti bolji. Iza nas su parlamentarni izbori. Bilo jer ponekad i teških riječi, ali mi smo velika obitelj koja sve treba i oprostiti. Dolaze vremena u kojima se govori da bi neke Županije mogle biti i  ukinute. Ako Istarska  Županija često ističe da svakako želi opstati, onda i Ličko-senjska županija ima to pravo i zbog povijesnih uloga, pa zato treba uvijek otvoreno reći: da, i mi želimo opstati, raditi, stvarati i tražiti da bi naša Županija bila još prosperitetnija, da bi  opstala. Da naša Županija zauzme mjesto koje nam pripada. Ako smo u Domovinskom ratu dali ogromnu žrtvu, ako smo se izborili za slobodu, onda svakako imamo pravo ostati kao cjelovita  Ličko-senjska županija, istaknuo je dr. Darko Milinović čestitajući blagdane nazočnima.

GS Press

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.