„Šuma okom šumara“ u Brinju

0

OŠ Luke Perkovića bit će  do 5. ožujka mjesto održavanja jedne lijepe šumske priče, kako je na otvorenju međunarodne izložbe 14. bjelovarskog salona fotografija „Šuma okom šumara“ rekla ravnateljica škole Ivana Rajković. Za postavljanje ove izložbe svakako je najzaslužnija predsjednica Hrvatskoga šumarskog društva ogranka Gospić Mandica Dasović.

Kako je istaknula tijekom otvaranja izložbe osnovna škola u Brinju jedna je u nizu škola u Lici u kojima je gospićki ogranak Hrvatskoga šumarskog društva organizirao postavljanje izložbe „Šuma okom šumara“. Cilj izložbe je predstavljanje i popularizacija šumarske struke te želja da se široj javnosti, a naročito najmlađima, približi šuma i istaknu njene vrijednosti i ljepota, ali i njena ranjivost te potreba za zaštitom. Izložene fotografije tek su dio prebogatog opusa fotografa iz cijele Europe.

O izložbi, njenim počecima i značaju koji je prešao granice Hrvatske, govorio je predsjednik Hrvatskoga šumarskog društva Oliver Vlainić. Nakon otvorenja izložbe učenicima viših razreda održao je predavanje na temu „Šume u Republici Hrvatskoj“.  U narednim danima trajanja izložbe učenici će se uz pomoć profesora likovne kulture osvrnuti na izložene fotografije, izabrati one najbolje i o njima se literarno izraziti na satu hrvatskoga jezika.

Gs Press / M.D./M. S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here