U Sali za sastanke Ličko-senjske županije danas su na prigodnoj svečanosti dali prisegu suci-porotnici Županijskog suda u Karlovcu, Stalne službe u Gospiću. Svečanost je predvodio potpredsjednik  Županijske skupštine Danijel Ropuš koji je pročitao tekst prisege:

„Prisežem svojom čašću da ću se u obnašanju dužnosti suca porotnika pridržavati Ustava i zakona Republike Hrvatske i da ću dužnost suca porotnika obavljati savjesno i nepristrano“.

Potom je  29 sudaca porotnika izreklo i potpisalo Prisegu o stupanju na tu dužnost. U ime Županijskog suda u Karlovcu novo izabranim sucima porotnicima čestitao je sudac ovlašten za obavljanje poslova sudske uprave Ivan Perković. U svojem je govoru istaknuo važnost sudaca porotnika, njihovu odgovornost i moralnu obvezu da svoje odluke donose nepristrano i u skladu s važećim zakonima. Perković je posebno naglasio vrlo dostojanstveno ozračje koje je dominiralo tijekom današnje svečanosti davanja prisege.

Sudcima porotnicima obratio se i  župan ličko-senjski Milan Kolić. Pri tome je istaknuo kako se ničim ne mogu mjeriti povjerenje i čast koje su sudcima porotnicima iskazali gradovi i općine iz kojih dolaze, odabravši  ih za tu odgovornu i zahtjevnu zadaću.

Novo izabrani porotnici ovu će  dužnost obavljati u naredne četiri godine.

Gs Press / Nikola Mraović / Kabinet župana Ličko-senjske županije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.