Likom se proširila vijest po kojoj je jedan vjernik po povratku sa hodoćašća iz Rima pokazivao znakove oboljenja simptomatične za opasni corona-virus. Savjesni građani koji inače živi u okolici Gospića, odmah se javio u Zavod za javno zdravstvo u Gospiću. Više o svemu rekao nam je voditelj Odjela epidemiologije dr. Ivan Stanić.

-Od pacijenta smo odmah uzeli bris grla koji je odmah upućen na  analizu u Zagreb. Ubrzo smo dobili potvrdu o negativnom nalazu i pacijent je upućen na kućnu njegu jer je riječ o običnoj prehladi. Dakle, nema mjesta panici jer svakako nije riječ o corona-virusu, potvrdio nam je dr. Stanić.

Paniku od ove opake bolesti nažalost šire i mnogi mediji. Tako je u današnjem izdanju beogradski portal „Blic“ obznanio kako je u Hrvatskoj evidentirano 46 slučajeva oboljelih corona virusa koje državne ustanove i institucije skrivaju. Hrvatski zavod za javno zdravstvo ističe kako na tlu RH za sada nema oboljelih ove ove bolesti. Sudeći po svemu ovom se bolesti sada proglašavaju i simptomi od obične hunjavice!

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.