U petak će u cjelodnevnoj posjeti Ličko – senjskoj županiji boravit članovi Diplomatsko–gospodarskog kluba, odnosno predstavnici stranih veleposlanstava akreditiranih u Republici Hrvatskoj specijaliziranih za gospodarsko–diplomatske poslove. Domaćin posjeta je župan Milan Kolić u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova. Županiju će posjetiti diplomati Kine, Indonezije, Malezije, Indije, Alžira, Maroka, Turske, Austrije, Danske, Francuske, Irske, Belgije, Italije, Slovenije, Srbije, Albanije, Rumunjske i Poljske.

U prigodi posjete u Kabinetu župana, Sali za sastanke s početkom u 10.00 sati održat će se okrugli stol na temu predstavljanja potencijala za razvoj Ličko – senjske županije na kojem će se u kratkoj prezentaciji gosti upoznati sa stanjem gospodarstva na području Županije, kao i mogućnostima ulaganja te komparativnim prednostima koje nudi naša regija.

U nastavku boravka u Gospiću članovi Diplomatsko-gospodarskog kluba uputit će se na Trg Stjepana Radića na svečano otvorenje 18. Izložbe tradicijskih proizvoda „Jesen u Lici“ nakon čega će u pratnji domaćina razgledati Izložbu.

U popodnevnim satima diplomati će posjetiti tvrtku Calcit Lika d.d. Gospić (13.45 – 14.15 sati)  Poslovnu zonu „Smiljansko polje“ u Gospiću i tvrtke Tušak d.o.o. i Lika svjetlo d.o.o. (15.00-15.30) te na kraju boravka u Ličko – senjskoj županiji i gradu Gospiću obići će Memorijalni centar „Nikola Tesla“ u  Smiljanu, priopćeno je iz Kabineta župana.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.