Dolaskom na kormilo Policijske uprave ličko-senjske novi načelnik Zoran Zdunić počeo je s ekipiranjem kako bi se pospješio rad ove uprave. Neslužbeno doznajemo kako je jutros imenovao Stjepana Sabljića za svojeg zamjenika i na taj način smijenio Mladena Kranjčevića iz Otočca koji je u gotovo dva mandata bio na tome odgovornom mjestu.

Stjepan Sabljić (1973.) već je godinama policijski službenik, po mnogima bez mrlje na karijeri.  S obitelji se doselio u Korenicu iz Zagreba i od onda je radio na mnogim odgovornim dužnostima. Zbog nemilosti nekih prijašnjih vodećih garnitura iz PU ličko-senjske Sabljić je u zadnje vrijeme premješten u Donji Lapac na mjesto načelnika tamošnje Policijske postaje. Bolji poznavatelji prilika tvrde kako bi Sabljić bio premješten i na udaljeniju lokaciju, da se to tada moglo izvesti.

Ostaje za vidjeti jesu li u Lici zapuhali neki novi kadrovski i stručni „vjetrovi“ . Možda se konačno otkriju i zaustave počinitelji brojnih provala u kuće i gospodarske objekte, a takva situacija traje već godinama pa se broj provala samo u 2019. godini približio vrtoglavom broju od skoro 100 nedjela. Dok su se za to vrijeme na brifinzima u PU čitali psalmi iz Biblije, pazilo na boju kose i nokata policijskih službenica i moralo se ekstremno frenetično navijati na nogometnim utakmicama kada su igrali „oni odozgo“. Naravno, sve je ovo bio „začinjeno“ mobingom na koji su se žalili mnogi, ali bez uspjeha.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.