Ako su oblaci i kiša prilično uporni u dijelovima unutrašnjosti, sunčanije je duž Jadrana. Na moru je bura oslabjela, i pušu većinom sjeverac i sjeverozapadnjak, pojačani na srednjem i južnom dijelu Jadrana, a okretat će na zapadnjak i jugozapadnjak prema večeri.

Vjetar južnog smjera zapuhat će navečer i na kopnu. Danas će vjetar još jačati i uvesti nas u novu promjenu vremena, prognozira meteorologinja N1 Tea Blažević.

Danas  navečer doći će do intenziviranja oborine najprije duž Jadrana, a onda će se kiša i pljuskovi tijekom četvrtka proširiti na cijelu zemlju.

Obilna kiša

Lokalno je moguće izraženije nevrijeme. Oborina će tijekom četvrtka biti lokalno obilnija duž Jadrana, osobito na području Istre, Kvarnera, Gorskog kotara i Like, i to najviše na širem području Gospića. Kišovito će biti i na području Ogulina i Karlovca, ali i u unutrašnjosti Dalmacije.

U skladu s oborinskom situacijom, treba računati na mogućnost bujičnih i urbanih poplava.

Kiša i pljuskovi utjecat će na vodostaje rijeka, uz mogućnost uvođenja mjera obrane od poplava, prema hidrološkoj prognozi DHMZ-a, gdje se pomno monitoriraju protoci i vodostaji rijeka. No veći problemi se, kažu hidrolozi, ne očekuju.

U višem gorju moguć je i snijeg, a u petak se očekuje smirivanje vremena.

Gs Press / 24sata.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.