Stiže nova odluka o granicama. U Zagrebu će biti obavezne maske?

0

JUČER JE u Hrvatskoj zabilježeno 30 novih slučajeva koronavirusa. Najviše u Zagrebu i na osječkom području, po 12.

Stožer danas donosi nove odluke

Kako je jučer najavio Davor Božinović, danas će se sastati Stožer koji će vjerojatno promijeniti režim na granicama sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kada je pitanje putovanje za državljane Kosova i Sjeverne Makedonije. Božinović je najavio da će odluka biti na tragu samoizolacije.

U Zagrebu zaraza u noćnom klubu, u Domu sportova

Iako članovi Stožera cijelo vrijeme šalju informacije kako maske neće biti obavezne, ali je preporuka da se nose u zatvorenom prostoru i u javnom prijevozu, iz Grada Zagreba stiže informacija kako će tražiti pooštravanje pravila oko nošenja maske te da bi se, primjerice, ako ih Stožer neće donijeti, mogao zabraniti ulazak u javni prijevoz bez maske na licu.

U Zagrebu je nekoliko zaraženih bilo u jednom noćnom klubu koji je jučer zatvorio svoja vrata. Zaraženi je i djelatnik u Domu sportova, a jedno dijete bilo je u školi i na dječjem rođendanu te se kasnije utvrdilo da ima koronu.

U Zadru 186 testiranih

U Zadru je od nedjelje testirano 186 ljudi, zaraženi su Borna Ćorić, dva trenera, petogodišnje dijete i još jedna osoba.

Na zadarskom području dobra je epidemiološka situacija pa iz Stožera mole građane da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera kako bi se zadržalo takvo stanje.

Prvi slučaj otkriven je u nedjelju nakon priznanja bugarskoga tenisača Grigora Dimitrova da je zaražen koronavirusom, a testirao se u Monaku po povratku iz Zadra. Uz njega, pozitivni na koronavirus su i naš tenisač Borna Ćorić te treneri Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova i jedno petogodišnje dijete, a jučer je stigla informacija i da su pozitivni Đoković i njegova supruga Jelena.

U Đakovu zaražene časne sestre

U samostanu milosrdnih sestara Sv. Križa deset sestara je pozitivno na koronavirus. U nedjelju, 21. lipnja četiri sestre dobile su temperaturu, o čemu su obavijestile liječnicu koja je izvijestila epidemiologa. Nakon toga testirano je 12 sestara od kojih je deset pozitivno. Do daljnjeg su zatvoreni Dnevni boravak centra “Amadea” te Dječji vrtić “Sunčev sjaj – Nazaret”. U samostanu inače boravi oko 140 redovnica. U samoizolaciji je i nekoliko svećenika.

Gs Press / index.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.