Gradonačelnik zamolio, a HDZ mu dao drugu šansu

Grad Gospić u novu 2018. godinu ulazi bez Proračuna nakon što je gradonačelnik uvidio sve manjkavosti predloženog Proračuna koji je bio pod brojnim kritikama gradskih vijećnika predvođenih HDZ-om te odlučio predložiti Gradskoj većini usvajanje Odluke o privremenom financiranju.

Nakaradno predloženi Proračun od strane gradonačelnika

Naime, nakon prošle sjednice Gradskog vijeća koja je završila prekidom i odgodom o izglasavanju o proračunu, gdje su gradski vijećnici iznijeli brojne nedostatke brzopleto predloženog Proračuna od strane gradonačelnika punog rupa koji je izostavio subvencije u poljoprivredi, poduzetnike, studente, umirovljenike, ali i brojne druge, čini se kako će današnji nastavak sjednice s početkom u 16 sati ipak donijeti samo privremeno financiranje Grada za prva tri mjeseca sukladno Zakonu.

Da je gradska većina u vijeću bila u pravu oko loše predloženog proračuna koji ne sadrži nikakve značajne projekte  dalo se naslutiti i po gradonačelnikovu konstantnom izbjegavanju sastanka sa koalicijom predviđenom HDZ-om kako bi se postigao konsensus. Gradonačelnik se na kraju odlučio na put u Njemačku i pravdanjem nedostupnosti.

Gradonačelnikov strah od izbora

Postaje jasno da se na kraju gradonačelnik prepao i mogućih izbora koji bi došli neusvajanjem Proračuna pa se odlučio na predlaganje Odluke o privremenom financiranju, čime je gradska većina primorala gradonačelnika da poslije Nove godine sjedne za stol sa njima i zajedno krenu slagati Proračun za narednu godinu.

Da je bilo vise razuma od strane gradonačelnika do ovoga vjerojatno ne bi ni došlo, ali očito da Stričevićevoj bahatosti nema kraja.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.