Obilne kiše koje su pale unatrag 24 sata ne bi se trebale intenzivnije odraziti na Gospić i širu okolicu. Danas su kritične točke u okolici Gospića obišli predsjednik Stožera za obranu od poplava Grada Gospića Ivan Biljan i  pročelnik PUZS Gospić Joso Živković.

Rijeka Bogdanica kod mosta u Smiljanu prešla je cestu te su odmah obaviještene službe da stave znak upozorenja radi sigurnosti vozača. U Bužimu se voda na nekoliko mjesta izlila preko ceste, a nakon pregleda rijeke Oteš vidljivo je da je vodostaj znatno porastao što je pokazatelj akumulacije vode iz Velebita nakon jutrošnje kiše.

Rijeka Tisovac u  Pazarištima  koja je jutros predstavljala veliku opasnost, poslijepodne se povukla.  Smirivanje vremena utjecalo je na to da vodostaj padne.  U mjestu Podastrana u Donjim Pazarištima odsječena je cesta kod križa. Križ u tom mjestu  također je jedan od pokazatelja opasnosti od poplava.  U poplavama proteklih godina znalo se dogoditi da je sav križ potopljen, možemo zaključiti da dok su Spasitelju noge suhe, stanje nije alarmantno!

U Pazarištima su se Ivan Biljan i Joso Živković  sastali sa voditeljem Vodno-gospodarske ispostave Hrvatskih voda za sliv Like Mladenom Vodičkom. Vodička je na teren izašao u pratnji predstavnika Hrvatskih voda kako bi procijenili trenutno stanje. Nakon razmjene informacija složili su se da građani večeras mogu mirno spavati.

Posljednja točka prije povratka u Gospić bila je most kod Kaluđerovca gdje je vidljivo da je unatoč svim oborinama vodostaj Like još uvijek nizak i sasvim je jasno da sve oborinske vode iz Gospića imaju kuda teći.

Na kraju svakako valja napomenuti i zahvaliti se dečkima koji su nedjelju iskoristili u obilazak terena kako bi procijenili stanje i učinili sve da sigurnost građana bude na prvome mjestu.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.