Završila je nastava u školama, ali se čini kako se to ne odražava na booking u Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu. Voditelj ove ustanove Mile Čorak dao nam je izjavu odmah nakon vođenja još jedne skupine učenika.
-Moram reći kako do sada nikada nismo imali slučaj da nam i nakon svršetka nastave u školama, ekskurzije stižu svakoga dana. Poradi ilustracije treba reći da smo u vremenu od 1. do 12. lipnja imali više od 4 300 posjetitelja. Ovakav sastav posjetitelja potrajat će do konca lipnja. Tada će se nastaviti posjete različitih kolektiva, poduzeća, i udruga. Najave dobivamo svakoga dana pa ćemo, sudeći po toj dinamici, vjerojatno imati još jednu rekordnu godinu, rekao nam je Mile Čorak.
Muzej Like Gospić ima manje posjeta, što je sasvim očekivano, ali i ondje ovih dana svako malo možemo vidjeti autobuse s ekskurzijama. Ravnateljica prof. Vesna Bunčić ističe kako podaci za mjesec svibanj govore o broju posjetitelja nešto većem od 300, a sadašnja dinamika posjeta mogla bi mjesec lipanj učiniti daleko brojnijim.
GS Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.