U višednevnom izletu Gospićko-senjskoj biskupiji ovih dana boravila je sjemenišna zajednica Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Nakon svečanog „Te Deuma“ kojim su sjemeništarci završili ovu školsku godinu, protekli tjedan proveli su u Lici i  biskupiji. Sjemeništarci prvih triju razreda, sa svojim odgojiteljima don Edvardom Pundom, don Vedranom Torićem i don Matom Brečićem, započeli su  svoj višednevni izlet i hodočašće smješteni u Gračacu, u franjevačkom samostanu gdje su se župnik fra. Ivan i kapelan fra. Ignacije pokazali kao vrsni domaćini.

Sjemeništarci su posjetili  Nacionalni park Plitvička jezera, gdje su mogli doživjeti ljepotu čiste i vizualno uzbudljive  okoline. Trećega dana boravka u Lici  posjetili su Gospić, kada ih je ugostio gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić koji ih je očinskim riječima ohrabrio na putu njihova svećeničkog poziva. Uz stručnu pratnju vlč. Mišela Grgurića, kancelara i biskupova tajnika, posjetili su katedralu Navještenja BDM i Gradsko groblje sv. Marije Magdalene i tako se upoznali s velikanima i poviješću grada Gospića. Od ranije povijesti, preko Domovinskog rata pa sve do današnjice. Pomolili su se na grobu službenice Božje s. Žarke Ivasić, a zatim se uputili prema Smiljanu gdje su razgledali Memorijalni centar „Nikola Tesla”.

Zadnjega dana hodočastili su u Udbinu, u Crkvu hrvatskih mučenika. Srdačno ih je dočekao upravitelj svetišta vlč. Josip Šimatović te uz stručno izlaganje govorio o povijesti ovoga kraja. Po završetku boravka na Udbini, sjemeništarci su se  vraćali preko kraljevskog grada Knina i Drniša, kako bi još više upoznali Domovinu i uživali u njenim ljepotama.

Gs Press / cpL.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.