Jučer na području Dabarskih kukova, na lokalitetu zvanom Agin kuk, tijekom dana trajao je uspon dvoje alpinista. Tom prilikom odlomio se veliki komad stijene koji je „poklopio“ penjače. Na teren su odmah krenuli članovi HGSS-a Gospić i helikopteri HV-a. Kako nas je izvjestio voditelj GSS-a Gospić Josip Brozičević spasilačke ekipe su brzom intervencijom došle do unesrećenih od kojih je jedna osoba pretrpjela teže povrede glave, dok je drugoj ozlijeđena kralježnica. Izvlačenje unesrećenih nije okončano do 19 sati.

Iako je u prvom izvještaju bila riječ o troje alpinista, točna je informacija da se radi o mladiću i djevojci iz jednog popularnog alpinističkog kluba u Zagrebu.

Prema zadnjim informacija prispjelim iz HGSS-a stanice Gospić djevojka je bila bliže vrhu i tom prilikom se uhvatila za dio stijene koji se odlomio i zajedno s njom pao na drugog penjača. Djevojka je zadobila lakšu ozljedu kralježnice i nalazi se na liječenju u Općoj bolnici Gospić, dok je njezin kolega zadobio teže ozljede glave uslijed pada stijene s visine veće od deset metara pa je hitno prebačen u zagrebački KBC.

Gs Press / L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.