Nakon desetak dana agonije, od jutros iz poplavljenog Kosinja stiže i poneka dobra vijest. Vodostaj rijeke Like kod preplavljenog mosta snizio se noćas za 20 cm. Poznavatelji hirovite prirode i Kosinjske doline tvrde kako burno vrijeme znatno ubrzava odlazak viška vode kroz Markov ponor  kod sela Rudinka. Situacija je još daleko od normalne, ali je ovo svakako obećavajuća vijest.

Stožer civilne zaštite Općine Perušić danomice nadzire stanje na terenu. Razvozi se gorivo, novi agregati, kućne potrepštine i poneki mještanin. Kosinjani su skromni ljudi i u ovim nevaljama malo toga im treba.

-Drva ima, krumpira, kiselog  zelja i suvog mesa isto tako. Samo da nam je struje da nam se pokvari meso u škrinjama. Srećom je i to riješeno. Navikli smo mi na poplave. Ovako nije bilo od 2010. Još koji dan i počinjemo sadit’ i sijat’. Čim se zemlja malo ocjedi i prosuši, optimistični su neki mještani sela Vukelići. Većini su automobili parkirani na području gdje nema prepreka u prometu, a do tuda dolaze čamcima. Nastave u OŠ „Anž Frankopan“ nema već deset dana. Zahvaljujući ljudima i službama okupljenih u Stožeru civilne zaštite život  u Kosinju se unatoč poplavama koliko-toliko vraća u normalu. Barem onoliko koliko dopušta rijeka Lika.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.