“U  samome centru  Gospića, bolje rečeno kod trgovačkog centra Konzum gdje sam i sam kupac u tom prekrasnom dućanu,  gledajući urednost,ljubaznost, poslužnost i sve ostalo. Ali susjedi koji već duže vrijeme bacaju smeće doslovno djelatnicima na glavu to Vam je strava. Kako sam već rekao prolazim tom ulicom po pet puta dnevno i svaki puta se znam zezati sa curama iz Konzuma koje sve i jedan papirić poberu nije vam dosta svog smeća pa čistite i susjedovo dvorište, znaju reć’ vraga briga sramota je vidjet mislit će ljudi da je naše. Ali ovo je sad stvarno za javnost i sam sam se uvjerio kako ugledna gospođa baca smeće sa balkona ne gledajući kud baca jer baca po cjelom dvorištu. Pišem Vam ovo što mi je stvarno žao tih cura u dućanu koje su same od sebe uredne i vrijedne djelatnice, pa u kom stoljeću živimo da se to tako radi, da li to nitko ne vidi  ili se svi prave mutavi i ništa nitko ne poduzima.“

Ovo  pismo jednog gnjevnog čitatelja odaslano je na nekoliko adresa. U trgovini „Konzum“ u središtu Gospića nailazimo na razočarane prodavačice.

-Neki susjedi nam smeće doslovno bacaju na glavu. To je strava, a sve se događa u samome središtu grada. U nekoliko navrata smo sve prijavili policiji  i komunalnom redaru. Pokušale smo komunicirati s takvim susjedima, ali tu razgovora nema. Sve je s visine i na neki „sukres“. Događalo nam se da se prati kada neka od nas izlazi van, da bi nam smeće bacali na glavu, razočarano pričaju prodavačice pitajući tko štiti takve zaostale i bahate susjede. Za ilustraciju i dokaz dobivamo od sugovornica nekoliko fotografija. Tužno i istinito. S  nekima  od takvih  susjeda su stupile u verbalni kontakt ali im se uzvratilo s rečenicama „puši k….c“. Vrlo civilizaciji i proeuropski. Nikoga nismo imenovali, nikoga napali, samo se pitamo do kada će neki od nas „špilati“ veličine i sa visine gledati na druge. I sa visine bacati smeće po ljudima. Izum „smećobran“ još ne postoji, ali bi ga u nekim dijelovima grada valjalo posjedovati!

Gs Press / N. Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.