ŠtrudlaFest je manifestacija koja ima za zadatak očuvati hrvatsku tradiciju, zadovoljiti ona najzahtjevnija nepca, ali i poboljšati ponudu na hrvatskom kontinentu koji je sve više atraktivan domaćim i stranim turistima.

Ipak, ovaj gastro festival je drugačiji jer on se događa u srcu netaknute prirode, točnije u Jaškovu – selu štrudle, udaljenom tek deset minuta od Karlovca.

Četvrto izdanje ŠtrudlaFesta održat će se 8. rujna, a okupit će pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske, ali i ponuditi više od 70 različitih okusa štrudle. Od onih klasičnih s jabukama ili sirom pa sve do onih s ružinim laticama, blitvom ili janjetinom te bezglutenskih. Zadovoljit će se tu svako nepce, ali i sva druga osjetila jer ovaj je gastro događaj dobre atmosfere i slasnih okusa ujedno i pravi vizualni spektakl budući da se ovako nešto događa izvan gradskog asfalta, usred polja kukuruza i pokraj izvora pitke vode.

Ovaj jedinstveni događaj započinje već u 10 sati, a traje sve do 19. U tih devet slasnih sati, osim isprobavanja raznih štrudli, moći ćete se zabaviti raznim sadržajima za velike i male tako da će dolazak u Jaškovo, selo štrudle, biti prava nedjeljna poslastica za cijelu obitelj.

Bit će tu vožnje fijakerom, jahanje na konjima, višemetarske slamnate skulpture, gastro radionice za odrasle, radionice prirodne kozmetike, gladijatorske borbe. Posebno zanimljiv bit će Dječji kutak s mnogo kreativnih radionica i zabavnih igara.

Mnogobrojna TV lica doći će podržati ovaj hvalevrijedan projekt koji čuva hrvatsku tradiciju i osnažuje kontinentalni turizam. Tako cijeli program vodi poznati glumac Zoran Pribičević, dok će njegova kolegica Doris Pinčić voditi radionicu ”Moja najdraža štrudla”, a bit će tu i poznati kuhar Branko Ognjenović koji će skupa s Doris oko 15 sati proglasiti najbolju štrudlu Hrvatske.

Ipak, ne zaboravimo da je upravo u Jaškovu, selu štrudle, 2015. godine napravljena štrudla koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, a tajnu te štrudle na radionici će vam otkriti teta Marica koja je prije četiri godine sudjelovala u ovom zahtjevnom spravljanju slasne poslastice. Posjetitelje će u ovom živopisnom selu dočekati i najuzornija žena Hrvatske, koja će na licu mjesta pripremati vivodinsku poviticu. Gosti iz Slovenije otkrit će kako oni pripremaju štrudlu, a od gostiju s Rimskih dana iz Vinkovaca doznat ćemo jesu li i stari Rimljani pripremali ovu slasticu.

Osim na glavnoj pozornici, program će se odvijati i u kuriji Jaškovo te u restoranu Žganjer.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.