Što dalje odmiče ova godine, to se s bogatijom ponudom  nameće gospićka tržnica. Uz nezaobilazno jaku ponudu robe „od igle do lokomotive“, ovaj petak ponovno su obilježili cvjetni i povrtlarski presadi. Svakako valja izdvojiti sve popularne vrste zeljastih povrtlarskih kultura koje su se nudile na više štandova. Nakon dugo vremena u ponudi se našlo i nešto skuša, sve rjeđe ribe u Jadranu, ali je svega 10-ak kilograma ove ukusne vrste plave ribe doslovno planulo po cijeni od 60 kuna za kilogram.

Iz zadarskog zaleđa sve više nudi mladi(i neiskusni) krumpir. Prodavači se žale kako su ga premalo prodali. Na upit zašto ne snize cijenu od 8 kuna za kilogram, stiže klasični odgovor:“Pa to je prvi ovogodišnji krumpir“! To bi valjda imalo značiti da je kvaliteta prvog ranog  krumpira daleko iznad svih onih gomolja koji će tek dozrjeti. Pokušavamo s provokacijom:“To je sigurno uvozni krumpir kada je toliko skup“.

-A ne moj šjor, to vam je pravi hrvatski krumpir pa bi onda i trebao biti skuplji, stiže ne pretjerano pojašnjen odgovor.

Stari (i  iskusniji) krumpir mogao se kupiti po cijeni od 3,5 i 4 kune za kilogram, i za sada ga ima u velikim količinama. Na žalost prodavača ranih sorti krumpira.

Gs Press /

N. Mraovic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.