Nacionalni stožer civilne zaštite u subotu navečer donio je novu odluku o ograničavanju radnog vremena svih trgovina koje su još otvorene.

U toj odluci koja je poslana županijskim stožerima civilne zaštite određuje se da sve trgovine čiji rad još nije obustavljen, poput onih prehrambenim namirnicama ili higijenskim potrepštinama, od nedjelje rade od 8 do 17 sati.

“Radi zaštite djelatnika u trgovinama kojima je, sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja dopušten rad, kao i zbog mogućnosti preraspodjele djelatnika i učinkovitog upravljanja ljudskim resursima, određuje se radno vrijeme u tim trgovinama od 8.00 do 17.00 sati”, stoji u odluci Stožera.

Navodi se kako su stožeri civilne zaštite dužni provesti odluku.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je u subotu poslijepodne potvrđeno ukupno 206 oboljelih od koronavirusa, što je 49 slučajeva novih zaraza više nego ujutro, a 78 u posljednja 24 sata.

Budući da se neki građani ne pridržavaju preporuka i uputa za samoizolaciju, kao ni preporuka koje se odnose na okupljanja na javnim mjestima, Nacionalni stožer civilne zaštite danas je donio nove i još strože mjere ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Gs Press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.