Brojni ljubitelji zimskih sportova posjetili su danas Baške Oštarije. Na dobro pripremljene staze skijališta i sanjkališta u Sportskom centru Baške Oštarije pristigli su posjetitelji iz Zadra, Šibenika, Gospića i cijele Like kako bi uživali u lijepom zimskom danu na temperaturama jedva ispod nule.
Osim uživanja na skijama i sanjkama, posjetitelji na Baškim Oštarijama danas su imali priliku provesti se u saonicama koje su upregnuli konji. Dva konja i zimska idila Terezijanske staze mnoge je vratila u prošlost, kada su zime bile veće i hladnije, a ovakav način putovanja uobičajen.
Visina snijega na oko 950 metara nad morem trenutno iznosi više 30 cm. Staze dužine 350 i 800 metara su pripremljene i redovno se održavaju, a u obližnjoj Planinskoj kućici i hostelu ne manjka toplih napitaka, ukusne hrane i pravog zimskog planinskog ambijenta.
Ne mislite valjda ovaj tjedan provesti u društvu daljinskog upravljača i naslonjača?!? Tereni za zimske sportove nikada nisu bili bolje pripremljene i to svakako treba iskoristiti! I za kraj donosimo vam fotogaleriju iz Baških Oštarija, jer i pjesma kaže “skijanje se brzo uči, tko je blesav da sjedi kući”.

GsPress/N.Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.