U Ribniku su se tijekom rujna 1991. godine vodile žestoke borbe hrvatskih branitelja protiv paravojnih bandi tzv. Martićeve milicije. Ribnik je uz Bilaj bio tjedan dana u potpunom okruženju, ali se nikada nije predao. Žrtava II. svjetskog rata i poraća te Domovinskog rata prisjetili su se i ove godine članovi obitelji poginulih, dragovoljci, predstavnici lokalne samouprave, mjesnog odbora i mještani.

Komemoracija je započela u Mjesnom groblju polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod zajedničkog križa. Poginulim i ubijenim Ribničanima počast su odali članovi obitelji, župan ličko-senjski Darko Milinović sa suradnicima, izaslanstvo udruge dragovoljaca, udovica poginulih hrvatskih branitelja i predstavnici Grada Gospića.

Komemoracija je potom održana kod spomenika  žrtvama komunističkog totalitarizma, nedaleko od crkve Sv. Petra i Pavla. Riječi molitve predvodio je bilajski župnik vlč. Zlatko  Sušić koji je potom predvodio i svetu misu za sve ubijene i poginule domoljube i hrvatske branitelje s tog područja.

Gs Press / Nick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.