U protekla 24 sata (7./8. studenog 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna dragovoljna predaja oružja.

Kriminalitet

U ponedjeljak, 5. studenog u Gospiću, nepoznati počinitelj je oštetio osobni automobil u vlasništvu 37-godišnjaka iz Gospića, dok je u noći 6./7. studenog u Korenici nepoznati počinitelj oštetio osobni automobil u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Korenici.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave.

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je izmišljanjem i širenjem lažnih vijesti na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Dragovoljna predaja oružja

Jučer je u Gospiću građanin dragovoljno predao ručni bacač raketa koji je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.  

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.