MEDO (Maštovita Edukacija Darovitih Osnovaca) je naziv projekta s kojim se Grad Gospić prijavio na natječaj Europskog socijalnog fonda a kojim se potiče rad s darovitom djecom i učenicima u Osnovnim školama kojima je Grad Gospić osnivač, te u Dječjem vrtiću Pahuljica jer je bitno od najranije dobi prepoznati darovitost u djeteta i pravilno ga usmjeriti i poticati. Projekt će trajati 24 mjeseca kroz koja će se jačati kompetencije učitelja, nastavnika, odgajatelja i stručnih suradnika, uvesti nove metode i oblici rada s darovitim učenicima te ih pratiti i poticati. Također će se održati radionice i sa roditeljima jer se procjenjuje da 90% moždanih stanica se razvija do pete djetetove godine stoga odgajatelji u suradnji sa roditeljima pridonose ranom otkrivanju djetetovih potencijala, ne postoje jasno definirane karakteristike darovitog djeteta niti se svi mogu definirat na isti način.

Ova projektna ideja koja je prošla I fazu administrativne provjere i sad je u fazi ocjenjivanja, dobra je podloga u mijenjanju standardiziranih odgojno-obrazovnih programa.

Aktivno u izradu projektne aplikacije uključile su se osnovne škole dr. Jure Turića iz Gospića, dr. Franje Tuđmana Lički Osik, dr Ante Starčevića Pazarište-Klanac kao i stručni tim Dječjeg vrtića Pahuljica iz Gospića koji su svojim stručnim angažmanom uvelike pomogli timu za pisanje projekata u Gradu Gospiću da razvije projektnu ideju.

Vrijednost projekta je 450.000,00 kuna i u 100% iznosu se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda, i to je šesti projekt u zadnje tri godine s kojim Grad Gospić koristi sredstva iz Europskog socijalnog fonda.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.