U prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Milutina Cihlara Nehajeva u Senju sinoć je pod pokroviteljstvom Grada Senja održan prvi od dvaju humanitarnih koncerata za pomoć oboljelima od malignih bolesti u gradu Senju u organizaciji Senjske lige protiv raka i POU M. Cihlara Nehajeva.

Među brojnom publikom koncertu su prisustvovali zamjenik župana Ličko-senjske županije Vice Nekić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja Željko Tomljanović, gradonačelnik Grada Senja Sanjin Rukavina, predsjednik Senjske lige protiv raka dr. Miroslav Prpić, članovi Senjske lige protiv raka, predstavnici i članovi udruga, klubova i društava s područja Grada Senja, mnogobrojni posjetitelji i gosti.

Nazočnima su se prigodno obratili predsjednik Senjske lige protiv raka dr. Miroslav Prpić te dr. Vinka Tomljanović, prijašnja predsjednica Lige uz zahvalu na velikom odazivu senjske publike. Dr. Prpić kazao je kako Liga djeluje već 16 godina i pomaže ljudima oboljelima od malignih bolesti, nastoji se osvijestiti kako se s malignom bolešću treba boriti, kako postoji nada te se može doći do sretnog ishoda, uz brigu o sebi i preventivne preglede.

U programu prvoga koncerta u senjskom Domu kulture, nastupili su mnogobrojni senjski glazbenici i umjetnici, od onih najmlađih pa do iskusnih: grupa „Crescendo“, grupa „Mirakul“, TS „Krivoputski bećari“, Robert Gabrijel Srdić na klaviru, VIS „Bonaca“, Ema Tomljanović na gitari, kao i sve dobne grupe plesne skupine Vile, Josipa Butorac, plesna skupina umirovljenika Rožice, Matej Prpić, ženska klapa „Senjkinje“ i Ksenija Erker.

Sva sredstva od prodanih ulaznica bit će usmjerena za aktivnosti Senjske lige protiv raka i pomoć oboljelima. Trenutačna situacija u Senju otkriva kako 10 posto stanovništva boluje od malignih bolesti, uz povećanje broja oboljenih u odnosu na prošle godine.

Pomoć oboljelima prikupljat će se i na klavirskom koncertu prof. Ivone Šojat koji će se održati u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije sutra, 26. svibnja s početkom u 20 sati.

GS press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.