Povodom skorih izvanrednih izbora za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije predsjednik SDP-a Davor Bernardić je u Senju dao potporu SDP-ovoj listi na čelu s Tomislavom Zrinskim te je istaknuo da je SDP jedina alternativa za Ličko-senjsku županiju i stranka koja ima čist obraz i čiste ruke. Bernardić je ukazao na probleme građana Brinja koje je danas također posjetio.

-Građani Brinja, nažalost, piju vodu iz azbestnih cijevi, u 21. stoljeću nemaju kanalizaciju iako su je platili preko 21 milijun kuna, a stari i nemoćni nemaju nikakvu zdravstvenu skrb pogotovo vikendom. Iz Brinja se dogodio jedan potpuni egzodus stanovništva jer ljudi nemaju posla. U zadnjih deset godina iz Brinja je otišlo preko polovine tamošnjeg stanovništva. HDZ na ovaj način sustavno nastavlja uništavati Ličko-senjsku županiju“, naglasio je Bernardić.

Predsjednik SDP-a posebno je ustvrdio da će HDZ u Lici potrošiti najviše novca za kampanju, ističući najnoviju HDZ-ovu aferu objavljenu u tjedniku Nacional prema kojoj je Mamić dao preko milijun eura u HDZ-ov crni fond.

-Sjetimo se samo HDZ-ove afere Fimi medija i da su sakrivali novac po vrtovima stranačkih blagajnica, a ja danas postavljam pitanje gdje je Glavni državni odvjetnik?! Je li se Glavni državni odvjetnik konačno vratio s godišnjeg odmora“, istaknuo je Bernardić koji se na kraju osvrnuo i na položaj zastupnika Pupovca te se zapitao “što Pupovac i dalje radi u društvu sa Đakićem, Culejem, Glavašem, u društvu koje izbacuje Annu Frank i holokaust iz lektire i koje legelizira, s HDZ-om na čelu, ustaški pozdrav Za dom spremni. Pitanje je, je li mu tamo zaista mjesto”.

Tomislav Zrinski, nositelj SDP-ove liste, istaknuo je da je u trideset godina HDZ-ove vladavina Lika gospodarski uništena, opustošena, dogodio se egzodus, a jedina alternativa na izborima za Županijsku skupštinu je SDP, stranka koja nije sudjelovala u tom uništavanju. Osvrćući se na desant ministara ovih dana u Ličko-senjskoj županiji Zrinski je poručio da “ministri dolaze bez srama bacajući ljudima prašinu u oči i nude lažna obećanja. Ministri vode kampanju u Lici, a to plaćaju građani. Nismo vidjeli da su ministri uzeli godišnji odmor. Građani mogu birati između osam nijansi plave i jedne jedine crvene”.

GS Press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.