Za vrijeme Jugoslavije bilo je potrebno naći dva svjedoka koja bi potvrdila da si Partizan i da bi ostvario pravo na mirovinu..  Istom praksom se poveo i SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina  koji je donio odluku, tj. zakon da se sa dva svjedoka svatko može upisati na bilo koje zemljište i podizati poticaj namijenjen isključivo za poljoprivrednike. E, pa bravo druže!

Zanimljiva priča o zloupotrebi ovog “zakona” dolazi iz Ličkog Osika. Kada su poljoprivrednici koji obrađuju svoju zemlju otišli na Agenciju za poljoprivredo zemljište – podružnica Gospić, nisu se mogli prijaviti jer se netko već upisao na to zemljište – njihovo. Postavlja se pitanje kako se netko tko ne obrađuje zemljište može upisati, a da vlasnik zemljišta i osoba koja ga obrađuje o tome nema pojma?

Hoće li se uskoro događati da se vlasnicima oduzme zemlja, a sve u dobrobit partije? Praksa je to koja se provodila daleke 45-te, a tko bi rekao i da nas nešto slično čeka i 2016-te!  Bivši ministar Jakovina i SDP sa ovakvom politikom još su jednom dokazali da nikako ne mogu prežaliti voljenu Jugoslaviju.

GsPress / N. Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.